Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΑΦΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΘΕΙΝ ΠΡΟΣ ΜΕ

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Hani: Τό ἐκπληκτικό χωριό τῶν ὀρυζώνων!

hani1 
Το χωριό Hani βρίσκεται χτισμένο στους πρόποδες της οροσειράς Laoshan στην περιοχή Honghe Dayangjie, στο νοτιοανατολικό τμήμα της επαρχίας Yunnan και κατοικείται από την παραδοσιακή ομώνυμη φυλή των Hani.
Ανήκει στη λίστα με τα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO εξαιτίας της μειονότητας των Hani που ζουν εδώ για περισσότερα από 1.300 χρόνια, διατηρώντας ανέπαφο τον πολιτισμό τους αλλά και εξαιτίας της εκπληκτικής ομορφιάς του, καθώς το χωριό περιτριγυρίζεται από πολύχρωμους ορυζώνες.
Άλλωστε η καλλιέργεια του ρυζιού είναι η βασική ασχολία των κατοίκων. Το χωριό θεωρείται ένα πολύτιμο «κόσμημα» για τον πολιτισμό και την ιστορία της Κίνας, ενώ γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση του πολιτιστικού του χαρακτήρα. Ολόκληρη η περιοχή αποτελεί ένα από τα πλέον γραφικά σημεία της χώρας, ενώ το ηλιοβασίλεμά της θεωρείται από τα ωραιότερα. Ξένοι επισκέπτες αλλά και ντόπιοι επιλέγουν το Hani για μια βόλτα στην παράδοση του τόπου αλλά και για μια πιο στενή εαφή με τη φύση και τις ομορφιές της.
hani2
hani3
hani4
hani5
hani6
hani7
hani8
hani9
Ευαγγελία Αναστασάκη
Πηγή: perierga.gr
http://www.diakonima.gr
http://www.hristospanagia.gr/?p=16048#more-16048

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου